tisdag 3 juni 2008

Wokmix

Jag har just upptäckt Wokmixen. Det borde jag gjort för länge sen. Att gräva runt i frysdisken gör jag dessvärre inte särskilt ofta och det har jag fått ångra. Tänk vad många wokmixmåltider jag missat...

En påse wokmix (ca 500 g) kan man få för sisådär 18 kronor. Det brukar jag tycka är våldsamt dyrt och det går verkligen att laga mycket mycket billigare mat. Men ibland måste man Unna sig något Lyxigt. Hemligheten är att om man köper en sån påse behöver man ingenting annat. Jag minns att när jag var liten tyckte jag det var grymt tråkigt att äta basmaten (potatis, ris, pasta) när det egentligen var såsen/tillbehöret som man ville åt. Jag har släppt på alla hämningar från barndomen. Nuförtiden kokar jag aldrig ris. Potatis och pasta äter jag bara om jag verkligen är hungrig. Men om man hittar ett halvt kilo wokmix behöver man knappast något mer. Efter en halvtimme kommer dock bakslaget. Wokmix innehåller inte mycket mer än vatten och lite smak. Inga kalorier och ingen magisk ingrediens som håller en mätt. Efter en halvtimme börjar man alltså längta efter substans. Typ pasta eller potatis.

Så: du behöver wokmix och pasta.
En hel påse wokmix per person helst. Snåla inte nu. Det är aldrig roligt att bli ihågkommen som den snåla killen/tjejen som aldrig kunde bjuda till. Sen är det den vanliga visan med soya olja och buljong. Ner i woken, stek runt 10 minuter. Förslagsvis medan pastan kokar.
När det är färdigt blir portionen Stor. Jag menar Jättestor. Men det är mycket mat och liten substans. Och det är ju roligt att äta wok. Det kommer ta slut. Jag lovar.

Och blir det alldeles alldeles för mycket, så skipa pastan och ät woken. Varför ska man äta det tråkiga när det finns roligt kvar?