tisdag 3 juni 2008

Havregryn igen. Och wokmix!

Jag har fullkomligt klappat ihop på matfronten. Det är pinsamt. Det här började ju ändå som en matblogg och har man nu en gång i tiden nischat sig, ska man väl ändå hålla sig till planen. Hittills har den enda maten jag tipsat om bestått av morötter, havregryn eller kinakål i sällsynta stunder. Det kan vara dags att tipsa om något annat. Men först vill jag börja med att dokumentera frukostvanor.

Jag har hört att frukosten är dagens viktigaste mål. Om man går i affärn kan man se att minst hälften av alla produkter som säljs, förutom rengöringsmedel och pampers, har någon koppling till Frukosten. Mejerier i största allmänhet, milslånga brödhyllor och pålägg pålägg pålägg. Ett Normalt beteende är ju att välja det man vill ha och gå hem och avnjuta detta på morgonen.
Jag fungerar tyvärr inte så.
Jag har såsat ihop på grötfronten. Havregrynen tog slut och av någon outgrundlig anledning tycker jag det är våldsamt jobbigt att köpa nya. Det borde vara den lättaste saken i världen. Jag springer stafett ut och in på vivo med kundkorgen, minst 2 ggr per dag. Havregryn är varken tungt, jobbigt eller dyrt. Men istället gör jag följande:
Varje morgon vaknar jag upp och drömmer om frukost. Inser efter en kort vända att det inte finns något som helst frukostrelaterat i köket. Och det här händer varenda eviga dag. Jag går till vivo med lite småmynt och köper: ett småbröd. helst en tomatciabatta men rågrussin fungerar också. till det köper jag ett äpple. Sen äter jag upp allt på väg hem. Just det. Jag vet knappt vad frukost hemma innebär längre. Backen upp till hägerstensåsen har blivit mitt utdragna frukostbord. En tomatciabatta smakar mycket mer om man rör på sig samtidigt.